DFL The Arrowhead 135

maart 13, 2019 0 Door admin

In september liep Zeigle naar mijn bureau en knipte met zijn vingerwapens met zijn klassieke ondeugende grijns op zijn gezicht. Ik wist dat ik er zin in had.

Z: Ik denk dat ik dit jaar me aanmeld voor de Arrowhead.

A: Dat zou u moeten doen.

Z: cool, dus je wilt het racen?

A: Wat?

Z: je hebt 60 uur om te voltooien! Je zou er een feest van kunnen maken. Vuur, slaap uit! We nemen whisky voor je in de Surly-tent!

A: Oh man … Geef me een week om erover na te denken

Z: (knipt vingergeweren en gaat achteruit naar zijn bureau)

De Arrowhead 135 is een winterse ultra in Noord-Minnesota, waar deelnemers kunnen kiezen om 135 mijl van een sneeuwscooterpad af te leggen per fiets, ski of voet. Dit is typisch de koudste tijd van het jaar in MN, en als zodanig kunnen zowel carrosserieën als apparatuur behoorlijk tegenvallend zijn. Nu in zijn 15 e jaar staat de Arrowhead Ultra 135 bekend als een van de 50 zwaarste races ter wereld. De gemiddelde afwerkingsratio zweeft rond de 50%, minder voor rookies als ikzelf. Zo zeker. Laten we het eens proberen.

Ik moet opmerken dat ik geen motivatie heb om te racen. Lange solo-zware kilometers waar ik zin in heb, maar race? Niet zo veel. Maar Northern MN is zeker mooi, en ik waardeer een goede wintercampout. Dus waarom niet. Ik stuurde mijn aanvraag in en kreeg al snel de officiële uitnodiging.

Minneapolis had een warme paar weken voorafgaand aan het evenement. Het was gemakkelijk genoeg om mijn fiets en campout in te pakken, maar een blik op een voorspelling van -25F en het testen van laagcombo’s in de jaren 30 leverde niet dezelfde ervaring op. Als gevolg hiervan was ik van plan om een ​​paar dagen te vroeg naar International Falls te gaan voor een aantal laatste laagjeschecks en om de plaatselijke cheeseburger-scene uit te testen.

Ik kwam uit voor een paar mooie kortere spins zowel zaterdag na versnellingscontrole als zondagmorgen. Mijn lagen waren geweldig, geen aanpassingen daar. Fiets voelde ook geweldig. Het weer van maandag leek op een nul en een dieptepunt van -20 ° F met wat verse sneeuwval.

Omdat ik wist dat de temperaturen voorspeld waren, stelde ik geen regels voor mezelf over het feit dat ik slechts een bepaalde tijd in ruststanden of voorgaande slaap bleef. Ik wilde me gewoon vastleggen om te luisteren naar hoe mijn lichaam reageerde en het meeste uit de ervaring te halen. De enige keer dat ik fotografeerde was een goede tijd, en dat was regel nummer één. Maak het leuk. Regel nummer twee was nul bevriezing. Frostbite zou regel nummer één tegengaan.

De ochtend van het evenement maakte ik een ontbijttaco van een hotelkamer en stopte mijn eten in mijn koffietassen. Ten slotte heb ik mijn Spot-tracker gecontroleerd. De meeste reizen, ik val liever van de radar, maar deze keer koos ik voor een kleine techno-box en huurde er een, maar er waren vanaf het begin wat haperingen. Hoezeer ik ook op de knop drukte, ik kreeg er geen leven uit. Huh. Ik was bereid om hem af te schudden en door te gaan met zonder nasporen, maar na wat extra bemoeienis en telefoontjes om ondersteuning, verscheen er een flits. Toen ik het tot koud weer bekritiseerde, reed ik naar de rij met de motor, in de hoop dat het in leven zou blijven. Tijd voor wat vuurwerk en een fietstocht.

De derde 6 is stil …

Kijken naar de zon vanuit een zadelbeeld is altijd iets speciaals voor me en dit met een grote groep andere mensen maakte het des te leuker. Frisse lucht en pastels overal. Ik was behoorlijk opgewonden om ervan te genieten tussen de handvol ontbijtgummyberen. Het werd duidelijk dat mijn bril voor vandaag niet zo nuttig zou zijn. Ze waren meteen overgeslagen van beslaan naar ijsvorming. Nadat ik tussen sunnies en mijn normale bril een tijdje door ontdooicycli had afgewisseld, gaf ik beide paren helemaal op en reed door de zonnige fuzzy blindheid voor de ochtend.

In de Gateway-winkel vond ik een paar bekende gezichten in uiteenlopende staat van angst. Frostbite. Gelaagdheid zorgen. Mensen voelen de effecten van niet genoeg eten. Mensen begonnen te dalen. Ik keek naar de scène met gefrituurd eten, ging op in mini-maïshonden en Gatorade en nam mijn zoete tijd om mijn waterflessen te vullen. Ik voelde me goed. Nors-fam Patrick was op het toneel en wachtte op zijn vader, Mike. Hij merkte op dat hij een extra kooi had als ik het nodig had bij Melgeorge. Leuk! Omdat ik wist dat de kou een hard effect had tijdens deze mijlen, was ik de dag begonnen met een open minded besluit om door de nacht te peddelen of een paar uur slaap te krijgen. We zullen zien wat ik nodig had toen ik daar aankwam. Ik weigerde aanbiedingen om voedsel te redden van mensen die aan het racen waren, geluid in mijn leveringen en energieniveau’s voelden en mijn uitgang namen.

Foto door Burgess Eberhardt

Na een beetje lichte sprong te hebben gemaakt, heb ik een paar uur lang een lange solo-inspanning gedaan. De zon kwam naar beneden toen een andere ruiter, Ahti, achter me aan kwam en we samen naar MelGeorge gingen. Mijn knieën begonnen het koude en heuvelachtige combo te voelen en ik begon meer te lopen dan ik wilde, richtte me op het lange spel en wist of ik ze vernietigde voor het halverwege punt dat ik waarschijnlijk niet zou afmaken. De laatste vijf mijl leek een van de langste die ik ooit heb gereden. Nadat ik een groot deel van de dag met mijn bril in mijn zak had doorgebracht, waren mijn ogen versleten van beide inspanningen om een ​​strakke lijn in de sneeuw en van de verse vlokken naar beneden te vinden. Terwijl ik Olifantenmeer oversteeg, wisselde ik afwisselend één oog per keer en volgde Ahti’s knipperende licht voor me.

Toen we aankwamen bij MelGeorge, betekenden we hopen voedsel, wat gelach en de beste warme chocolademelk die ik ooit had geproefd. Ik nam Patrick mee op zijn hutaanbieding en plaatste mijn natte uitrusting langs een vloerplaatverwarming en stopte wat in slaap. Ik zette een paar alarmen en snoozed door ze allemaal, mezelf overtuigend om te wachten om in het daglicht te rijden. Toen de zon begon op te zien, legde ik de laatste hand aan het voorbereiden van mijn spullen. Mijn handschoenen waren niet opgedroogd en mijn nekgat was meestal vochtig. Ik was van plan dezelfde combinatie van lagen op mijn handen van de vorige dag te gebruiken, maar dat was nu geen goede keuze. In plaats daarvan ruilde ik naar mijn wanterschaal en een dikkere wollen voeringhandschoen, wikkelde nieuwe kleefstofverwarmers in mijn batterijen en mobiele telefoon en vulde mijn flessen met kokend water. Mike was aan het buigen vanwege schouderblessures door een goede crash de dag ervoor. Toen ik me voorbereidde om te vertrekken, waarschuwde hij me om het rustig aan te doen tijdens een paar van de aankomende afdalingen en gaf me wat van zijn plakband. Het weer zag eruit als een high van -15F en een low van -26F.

De verhalen die ik had gehoord over dit been richting het nors controlepunt dat heuvelachtig en martelend was, hadden me in mijn hoofd vergroot. Ik was blij dat ik een paar lange zachte stukken tussen een paar prachtige beklimmingen kon vinden, maar Mike had gelijk met de afdalingen. De sneeuw liet een aantal lichaamsafdrukken en squirrewielen zien. Ik reed meer dan nodig op de rem en koos voorzichtig lijnen, gebruik makend van gemorste Peanut M & M’s en Shot Blocks verspreid over het parcours.

Terwijl ik me een weg naar Surly begaf, begonnen mijn knieën weer op te lichten en mijn shifter begon te knappen en bracht me terug naar twee bruikbare versnellingen. Ik sloot een rijder voor me aan, Gavin op zijn Ice Cream Truck, met wie ik de vorige dag een beetje had gereden. “We zijn alweer 15 mijlen verwijderd van het laatste controlepunt”, vertelde hij me, “en het is ongeveer 40 totaal voor Surly, voegde ik eraan toe. “Oh ik wou dat je me dat niet had verteld …” Oeps. Ik hield mijn ogen open voor schuilplaatsen, kende afstanden tussen elk van hen en raakte opgewonden terwijl ze voorbij liepen. Zo langzaam als mijn benen voelden, was het een prachtige en heldere dag. Ik was dankbaar dat ik tijdens het daglicht in de scène werd opgenomen en voelde me geweldig over mijn keuze. Ik sprenkelde wat meer wandelen in de hoop mijn knieën in leven te houden en ik hield mijn oren open, in de hoop de mensen rond de volgende hoek te horen, of Deerboy die uit de rand van de boom gluurde. Tijdens mijn loopsegmenten nam ik verspreide wikkels en handwarmers op. Veel te snel begon ik te dromen over de Hostess-taart die ik van plan was om op te warmen op het Nors vuur. Dromen van eten was een zeker teken dat ik niet genoeg had gegeten, maar koppig hield ik me vast in plaats van te stoppen. Al snel zag ik Zeigle aan de kant van het pad en hij verzekerde me dat het checkpoint nog maar tien minuten vooruit was en dat Gavin er al was. Ik voelde echt de effecten van verbranding door de voedselinname van de dag.

Foto door Burgess Eberhardt

Opgeladen met whisky en gelachen met het team van Surly, stak ik lang genoeg rond de tent zodat mijn lagen uitdrogen, mijn buik vulden en mijn flessen ontdooiden. Toen Gavin en ik zich voorbereidden op weg te gaan, namen hardlopers onze plaats in de tent in. De temperatuur daalde nog meer. Ik voelde me warm en klaar, maar nerveus over hoeveel temperatuursdaling we zouden ervaren op weg naar de finish. Nog een grote heuvel en dan vlak naar de finish, is ons verteld.

Onmiddellijk nadat ik Surly had verlaten, was het duidelijk dat mijn knieën klaar waren. Ze opwarmen in de tent en dan een koude klim opdrijven was niet wat ze nodig hadden. Je krijgt 60 uur, herinnerde ik mezelf. Ik bleef even aan Gavin’s achterlicht hangen en zag hem toen opstijgen op de valse vlakte van stuifsneeuw. Op dit punt riep mijn shifter de stoppen helemaal en zat ik vast in een steilere versnelling dan ik had gewild. Hoewel mijn handen te warm waren, begon de huls van mijn handschoenen langzaam te bevriezen rond mijn greep, als action figure-handen die op plastic motorfietsen moeten worden geschoven. Ik begon te alterneren tussen staan ​​en trappen zolang als ik in staat was en toen een eindje met lopen begon. Pedaal. Loop dan. Pedaal dan. Een sneeuwscooter kwam dichterbij en vertelde me dat Gavin vooruit wachtte. Nog maar 15 mijl te gaan. Ik duwde door om hem in te halen en hem te laten weten dat hij zonder mij verder moest gaan, met één versnelling en zonder knieën, ik zou hem bij de finish moeten pakken.

Toen ik het 2 km lange teken van het Fortune Bay Resort zag, begon ik te inventariseren wat een geweldige ervaring dit was geweest. Ik ontmoette een hoop nieuwe mensen, ik waardeerde deze prachtige cursus en de bemanning deed er alles aan om zo’n evenement te organiseren. Ik was dankbaar voor mijn uitrustingkeuzes, hoe warm ik was ondanks de dalende temps. En die sterren, oh man. Alsof het op licht stond, brandde mijn koplamp uit en verliet een dim-back-koplamp om mijn pad voor mijn laatste mijl te verlichten. Ik slaakte een galmende lach in de nacht. Perfecte timing.

Toen ik de finishlijn overschreed, zeiden de mensen die me begroetten: “Nou, je bent in een geweldige stemming! We hebben je verloren op de tracker, maar mensen die zo lang zijn, weten vaak wat ze doen. Ziet er goed uit! Ook geen beving op je gezicht! “Missie één en twee volbracht.

Gemeld dat mijn vastgelopen tracker een beetje paniek had veroorzaakt voor toeschouwers, nam ik even de tijd om contact te maken met mijn familie en daarna wat soep, douche en slaap in te stoppen.

Heel erg bedankt aan Ken, Jackie, alle ongelooflijke Arrowhead-vrijwilligers, Zeigle-fam en de hele Surly-crew voor de steun, whisky en het geknetter. Dat was een koude! Goed gedaan.

* geeft verplichte uitrusting aan

Bike

Surly Pugsley, voorraad afgezien van een Thomson-post / Speci-zadel en een iets kortere steel

Xpedo Spry-pedalen

Revelate Designs / Surly Frame-tas

Nors Moloko stuurtas

2 Revelate Designs Mountain-voedingszakken

Ontworpen tanktankzak voor Revelate

Revelate Designs Viscacha-zadeltas

4 Probleemoplossers Bow Tie Strap Anchors

2 Revelate Designs Washboard Utility Straps

2 ski-banden met zwarte ruit

2 Outdoor Research Waterfles Parka’s *

2 32oz Wide Mouth Nalgenes *

Gear

Grote Agnes Crosho UL slaapzak *

Black Diamond Twilight Bivy *

Therm-A-Rest Z-Lite Sol pad *

Blauwe zeildoek

SealLine Discovery Drybag weergeven

Surly Loop Junk-riemen

Licht en beweging Seca 2000 Race-koplamp en reservebatterij

Nette kop voor batterij

Nors lang koozie voor mobiel

Nite Rider Lumina Micro 850 koplamp

3 Planet Bike LED Super Flash Achterlichten *

Reserve AAA-batterijen

Esbit Ti Pot met deksel *

Esbit Pocketstove *

Esbit-brandstofblokjes x16 *

2 zelfgemaakte vuurstarters

Waterdichte overeenkomsten *

Lichter

GSI Outdoors MicroGripper

Spyderco Native CPM S30V-mes

Tinfolie

Petzl koplamp *

HydrakPak Stow 500 ml zachte kolf

Stanley 16oz Thermos

TP

Reservebuis

Blackburn-framepomp

Band opstarten

Patchkit

Remblokken

kettingpons

pincet

Zipties

multitool

Losse 4 en 5 mm hex

Reserve-koppelingen

Bandenlichters

Dermatone

Lipbalm

IB profin, CBD, Bandaids, etc.

Routekaart

Opmerking over aantal kilometers tussen schuilplaatsen

Kunststof fluitje op string *

Zonnebrillen

Zelfklevende lichaams- / teenwarmers voor lichte batterijen / mobiele telefoon / Hydraflask

Kleding

Maandag:

Swrve Windstopper Belgische cap

Nors wollen hoed

45ste Baklava bivakmuts, met extra wollen neusstuk

Craft Shelter Glove

Outdoor onderzoek adrenaline handschoenen

Rapha Winter Collar

Smartwool sport-bh

Craft Cool Mesh Super Light Sleeveless baselayer

1 Nors Raglan

Dikke wollen trui

Patagonië Nano puff vest

Icebreaker Wool-ondergoed

Smartwool Midweight-basislaag strak

Patagonia Wind Shield softshell pant

Ventair Xaw-broek ontwerpen

Smerige lange wolsok van Logo

Traditionele mollen van stellingen

Reflecterend vest *

Dinsdag:

Grotendeels hetzelfde, maar

2 Nors Raglaners

Nors Neck Gator

Geschakelde Smartwool-basislaag voor Ibex-zwaargewicht basisdicht

DeFeet Woolie Boolie-sokken

Arc’teryx regenjas na het Surly Checkpoint

Outdoor onderzoek Alti wanten (geen voering want)

Smartwool-trainingsschoen met doctoraatisolatie

Reserve set kleding bewaard in SealLine Drybag

Groene dunne wollen hoed

Arc’teryx midweight puffy

Outdoor onderzoek Alti Mitten liners

Nors sjaal genaaid in een oor / neusverwarmer

Extra DeFeet Woolie Boolie-sokken

Eten

Skippy natuurlijke romige pindakaas *

3 Justin’s Almond Butter-pakketten

Pindakaas / Havermoutbeten met chiazaad, gedroogde veenbessen, eiwitpoeder, ahornsiroop

Boter / roomkaasbeten omhuld met chocolade en gehakte amandelen

Chocolade omhulde amandelen

Mint Chocolate Honey Stinger wafels in stukjes gesneden

Salami rolt met roomkaas

Slivered tortilla rolls van pindakaas, honing, gedroogde veenbessen

Gummy Bears

Skratch Lab-energie kauwt

Hostess Apple Pie

Pearson’s nut roll

Krokant gebakken kippendijen

Bevroren augurkblokjes

SnoShoe Grog

Lees meer over hoe CBD Olie kan helpen met uw hond op MHBioShop.com


Lees Meer