Duimen omhoog, Hearts Open: A Skeptic's Lessons from Trailhead Litching

Duimen omhoog, Hearts Open: A Skeptic's Lessons from Trailhead Litching

februari 11, 2019 0 Door admin

Het was op een vroege vrijdagavond in juni toen ik de Pacific Crest Trail verliet om een ​​afgelegen weg in de Sierra Nevada te bereiken, in de hoop een rit naar de dichtstbijzijnde stad te maken om mijn slinkende voedselvoorraad te bevoorraden. Zodra ik het plaveisel raakte, werd ik me echter scherp bewust van mijn eigen geur – iets minder dan rottende eieren, maar beduidend meer dan ongewassen gymsokken.

Mijn kansen op een rit waren al slank; de meeste mensen liepen de bergen in, niet weg van hen, dus besloot ik om mijn kans op een pick-up te vergroten door de feraliteit een tandje te geven. Ik slipte op mijn “schoonste” shirt, vlechtte mijn gematteerd haar en wreef een beetje lavendelgeurende Dr. Bronner’s in mijn rijpe oksels. Toen wachtte ik af. En wachtte af. En wachtte nog wat meer.

Ten slotte zwaaiden een paar koplampen rond de bocht. Ik klapte mijn duim op en plakte een doffe grijns op mijn gezicht, in de hoop dat ik er minder uitzag als een persoon die de afgelopen maand drie verschillende huiduitslag had opgebouwd en meer als een mooie, ongevaarlijke wandelaar die een rit de heuvel af verdiende voor haar inspanningen . Ik hoopte ook dat mijn potentiële weldoener niet, zeg maar, een bijlmoordenaar was. Toen ik de aandacht van de ogenschijnlijk ax-less bestuurder ving, verbreedde ik mijn glimlach en zwaaide; ze zwaaide terug en reed toen langs.

Een paar versloeg tranen gleden uit mijn ogen, maar ik herwon kalmte toen een smetteloze gouden SUV in zicht kwam. Weer een opgeheven duim, een andere ijlende grijns – en deze keer een ritje. Dave en Yolanda hadden nog nooit een lifter opgepikt en waren niet echt zeker waarom ze op mij besloten, hoewel hun redenering naar medelijden neigde. Ik bedankte ze overvloedig, beantwoordde plichtsgetrouw al hun vragen over het leven in het parcours en probeerde niet te stikken met mijn aanstootgevende lichaamsgeur. We omhelsden elkaar toen ze me in de stad afsloegen ( zulke dappere zielen! ), En de wereld was dus een paar vreemden lichter. Ik had mijn eerste solohaak overleefd.

Ik was niet altijd zo open om een ​​ritje te maken, maar het pad heeft een manier om je grenzen te testen. Mijn eerste liftervaring kwam misschien vijf jaar geleden in de San Gabriel Mountains ten noordoosten van Los Angeles. Wanhopig om te ontsnappen aan de stad, die op die bepaalde zomerdag iets van een sauna met smogplafond was geworden, sloot ik me aan bij een paar vrienden voor een dag vol piekeren. Helaas, de hitte volgde ons bergopwaarts. Terwijl een semi-bionisch duo in onze groep doorging naar het volgende hoogtepunt, besloten de meer verwelkte onder ons om tracks te maken naar een nabijgelegen lodge voor wat A / C en koude dranken.

De collectieve energie nam af toen we een tijd later het pad bereikten, en niemand wilde een extra twee mijl op de weg ploeteren, nadat we de autosleutels met onze vrienden omhoog hadden gelaten. Terwijl ik het laatste van mijn water naar beneden zoog, hoorde ik mijn vriend Jay het woord ‘liften’ mompelen. Als een trotse afgestudeerde van een uitgebreide door moeders geleide studie in Stranger Danger, knoopte mijn maag instinctief vast. Voordat ik kon protesteren, liep onze vriendin Diane naar een man die dingen achter in zijn SUV duwde en vroeg om een ​​ritje. Hij keek naar onze verwoeste groep, mompelde een soort norse bevestiging, en we stapelden ons allemaal in.

De korte rit vloog voorbij met een beetje geklets en mijn angst nam af. Het bleek dat hij ook een wandelaar was, en er is een ongeschreven code die (de meeste) wandelaars hun broeders helpen wanneer dat nodig is. Bij aankomst in de lodge nodigden we onze redder uit om mee te doen, maar hij wuifde ons weg en vervolgde zijn weg. Eenmaal binnen kletsten we in zijn eer een bril.

Ongeveer een maand later kregen Jay en ik de gelegenheid om de karmische gunst terug te betalen na een excursie naar Mount Whitney. Tijdens het inpakken van de auto, zagen we een oudere heer wiebelen op de weg met een zeer grote verpakking. Hij was een van ons – een wandelaar, een minnaar van bergen; het was onze beurt om te helpen. We keken elkaar eenstemmig aan en communiceerden in stilte: natuurlijk halen we hem op .

Zijn naam was Mickey, hij was in zijn jaren ’70, en hij werkte zijn weg langs de John Muir Trail in stukjes en uitbarstingen, een man die geniet van zijn schemerige jaren met een beetje van pijnbomen geurende vreugde. In onze korte rit naar de vallei vertelde hij ons over sprookjes, deelde hij zijn advies over actief blijven en moedigde hij ons aan om onze dromen te volgen, al dan niet op pad. Nadat we hem in de stad hadden afgezet, spraken Jay en ik over onze nieuwe maat voor een groot deel van de lange rit terug naar Los Angeles. Misschien had Mickey weleens het geluk dat hij een lift de heuvel af haperde, maar we hadden het geluk dat hij Mickey ontmoette.

We hadden maar een twintigtal minuten samen doorgebracht, maar ik dacht vaak aan Mickey in de loop van de jaren, vooral wanneer het tijd was om mijn eigen duim uit te breiden. Hij informeerde mijn bereidheid om het vertrouwen in de algemene vriendelijkheid van vreemden te oefenen en de rit van Dave en Yolanda te accepteren, en vervolgens een later op het spoor van een echte engel genaamd Mr. Burns, die mijn metgezellen vruchtensap, bevroren Snickers-repen en heerlijk aanbood koude sinaasappelen.

Dhr. Burns legde uit dat hij die zomer ook op de PCT wandelde, maar dat hij onderweg zijn vrouw op verschillende locaties ontmoette, zodat ze samen naar de kerk konden gaan en verbonden konden blijven tijdens zijn lange avontuur. Bij elke stop huurde hij een voertuig en reed naar de dichtstbijzijnde trailhead of wegkruising en bood “trailmagie” aan medewandelaars in de vorm van attracties en traktaties. Toen hij me afzet – 20 minuten tegenover de richting die hij aflegde – bood ik hem wat geld aan om gas en spulletjes te dekken, maar hij wuifde me weg: “Geef het gewoon alsjeblieft uit aan een andere wandelaar wanneer je de kans hebt.” Ik beloofde dat ik zou.

Tijdens andere lange wandelingen werd ik moediger en accepteerde ik ritten van buiten de wandelgemeenschap, vertrouwend op mijn gevoel en hoofd om me veilig te houden. Op zijn beurt ontmoette ik een man genaamd Liam die zijn dagen doorbracht op 11.000 voet in de Rockies, waardoor de milieueffecten van mijnen werden beperkt. Ik ontmoette een vrouw die Ginny heette en die mijn metgezel en mij op een bergweg in de bergen belaagde en ons vertelde over de soortgelijke driften die ze op een dag hoopte te delen met haar oudere vader. Toen waren er twee geweldige vrouwen uit Minnesota-Jen en Sally – die dapper een 16-passagierswagervan vol tienerjongens oppepten, van wie velen ons bekritiseerden met hun brandende vragen over poepen in het bos.

De Hollidays en hun honden deelden een zinvolle discussie, een beetje CBD-crème voor pijnlijke spieren, en een lach-gevulde rit bijna een uur uit de weg. Chip, die na de aftrap van zijn zoveelste veertienjarige naar zijn vrouw terugkeerde, bood slechte informatie over lokaal Mexicaans eten, maar een goed perspectief om het maximale uit zijn pensionering te halen. Cathy was onlangs teruggekeerd naar haar geboortestad na drie decennia om te zorgen voor haar moeder, die de diagnose hersenkanker had gekregen, en betreurde het hoe toeristisch het was geworden nadat alle mijnen waren gesloten. Mike, die naar huis reed na een week communie met verschillende waterwegen, moedigde me aan om te gaan vliegvissen, een sport waarvan hij zei dat hij zijn ziel raakte – en hoopte dat die ooit de mijne zou raken.

In veel opzichten voelt ons land als verdeeldheid zoals altijd, de kloof tussen ideologieën wordt elke dag breder gedeeld. Natuurlijk hebben deze verdeeldheid, zowel reëel als waargenomen, altijd bestaan; de vermenigvuldigende kracht van sociale media in combinatie met de 24-uursnieuwscyclus werpt hen eenvoudig in een scherpere opluchting.

Het is relatief eenvoudig om vreemden vrees aan te kijken, vooral als je ooit echt of impliciet geweld in de handen hebt gehad. Toen ik mijn duim uitstak naar beboste trailheads en landelijke kruispunten, wist ik niet of de persoon achter het stuur de vrouwen kwalijk nam, of ze zich zouden bezighouden als ik een liberaal gezichtspunt liet schieten, of als ze zouden wegrijden als ze Ik naderde de auto, mijn functies in een duidelijkere definitie, opeens minder wit dan ik op afstand had. Ik moest op volle alertheid zijn. En op hetzelfde moment moest ik vertrouwen.

Ik heb zeker geluk gehad. Maar dat geluk wordt niet alleen bepaald door het feit dat ik nog leef; het wordt bepaald door het feit dat mijn leven feitelijk is verbeterd door de vreemdelingen die ik heb ontmoet, van wie sommigen met wie ik vandaag nog steeds communiceer. Elk van hen stond voor onzekerheid bij het ontgrendelen van hun deur, vertrouwend op dat moment dat de keuze om een ​​vreemdeling te helpen de juiste was. En misschien hoopten sommigen zelfs, zoals ik nu doe, dat het delen van hun reis met een ander mens, hoe kort de verbinding ook is, het risico waard is.

Foto’s door Shawnté Salabert

Lees meer over hoe CBD Olie kan helpen met uw hond op MHBioShop.com

Lees Meer